"JA, Rosé is een lifestyle"
Rosé is niet alleen een drankje--het is een lifestyle.

Tenminste, dat is het idee achter Yes Way Rosé, de Instagram pagina wat een volwaardig, roze getint lifestyle merk is geworden. Begonnen als een grap tussen vrienden Erica Blumenthal en Nikki Huganir, verpersoonlijkt Yes Way Rosé precies wat het betekent om een die-hard rosé drinker te zijn. "Rosé is droog, zorgeloos, en verfrissend," verteld Blumenthal. "Je bent nooit gestrest als je rosé drinkt."

De Instagram pagina functioneert als een weergave van dat idee -rosé aan het strand, rosé tussen de wijngaarden, rosé op het dak. Dus stap (ook) in die trein die Rosé heet !

"Wat is dit 'rosé seizoen' waar je het over hebt?"

De zomer wordt geprezen als de start van hét "rosé seizoen," de-vijf-of-zo-maanden-in-een-jaar, dat het algemeen aanvaardt wordt als de tijd om rosé drinken. Dus, perfect, geniet van je roze drankje tot oktober. Maar stop er dan niet mee. Blumenthal en Huganir beweren dat de drank het hele jaar door geconsumeerd zou moeten worden, vooral omdat rosé niet zo beperkend is als mensen lijken te denken dat het is.


"Jongens, er zijn zo veel verschillende stijlen van Rosé"

Als je rosé puur als zomer-water ziet - dat gevaarlijk lekker drinkbare drankje waar je geen twee keer over hoeft na te denken - dan ben je niet de enige. Maar een van de eerste stappen om het spul echt te omarmen is om je geest te verruimen. Tuurlijk, rosé kan eenvoudig en leuk zijn, maar het is zo veel meer.(red. het is altijd leuk).

Zoet
Om te beginnen de wat meer zoete rosé. En met zoet wordt niet de smaak van rode zuurtjes of overdreven zoet bedoelt, maar subtiel en aangenaam. Past niet bij zoete nagerechten (daar kan ie niet tegenop en wordt dan zurig van smaak), maar bij amuses met een licht zoetje erin.

Fruitig
Van fruitige rosé’s zijn er nogal wat. Maar welk fruit overheerst? Is dat perzik, kersen, rode bosvruchten of rood zomerfruit als aardbei of framboos? Leuk om te ontdekken, toch? De fruitige rosé's komen het liefst uit de fles bij een zomerse salade met stukjes kip of kalkoen. Of een geitenkaas salade als de wijn meer frisse zuren heeft. Meer fan van een drogere rosé? Dan zou ik op zoek gaan naar een Spaanse.

Vol & stevig
En jawel, rosé’s kunnen ook vol en stevig zijn. Vooral gemaakt van ‘stevige’ druiven als cabernet sauvignon en tempranillo. Hebben vaak wat meer zon aanbeden en heerlijk lang in bad gelegen met de schillen en pitjes. Laat een verleidelijke Portugese of mooi getinte Zuid-Francaise de BBQ maar ontvlammen (vergeet de lamskoteletjes niet!).

Hartig
Zou je ons geloven als we je vertelde dat je rosé ook op zou kunnen dienen bij rood vlees? Pak een fles uit de Côtes du Rhône of een Amerikaanse fles gemaakt van de Syrah druif – ze zijn donkerder van kleur en zijn brutaler van smaak dan je ooit hebt gehad.

 

 

 

Comment